Forum Capoeira
Administrator
W dniach 24-27 lipca 2008 odbędą się otwarte warsztaty capoeira z Mestre Saulo z grupy IUNA i C-m Joao z grup Bracos Forte
Warsztaty odbędą się z podziałem na grupy początkującą i zaawansowaną, liczebność grupy maksimum 25 osób. Liczba miejsc na warsztatach 50 - decyduje kolejność zgłoszeń.
Zgłoszenia kierować należy na adres Gaspar@wp.pl lub pod nr tel. 509604828
Plan zajęć:
Czwartek :
17.00-19.30 grupa początkujaca;
19.30- 21.00 grupa zaawansowana ;
21.00-22.00 wspólna roda
Piątek
16.00-17.30 grupa początkująca;
17.30 – 19.00 grupa zaawansowana;
19.00 – 20.30grupa początkująca;
20.30 – 22.00 grupa zaawansowana.
Sobota:
11.00- 12.30 grupa początkująca;
12.30- 14.00 grupa zaawansowana
16.00 – 17.30 grupa początkująca
17.30 -19.00 grupa zaawansowana
20.00- 22.00 Wspólna roda
Niedziela:
10.00- 11.30 grupa początkująca
11.30 – 13.00 Grupa zaawansowana
14.00-15.30- grupa początkująca
15.30- 17.00 grupa zaawansowana
17.00 -18.00 wspólna roda
Prowadzący zajęcia: Mestre Saulo, C-m Joao, Monitor Gasparzinho, Instrutor Fungi,
link do youtube z grą M.Saulo i cm Joao
http://www.youtube.com/watch?v=G34dHcCGXx8
Miejsce zajęć: Wrocław ul. Powstańców Śląskich 20 ( 2 piętro ) osoby przyjezdne mają możliwość noclegu w Sali gimnastycznej, należy zabrać ze sobą śpiwory i karimaty
Koszt 120 PLN
Pozdrawiam
Gasparzinho
Administrator
Zapisujcie się, bo zostało jeszcze 8 miejsc...
Administrator
Jak tam wrażenia ? Ciekawy jestem waszej opinii.
I.U.N.A.
wrazenia jak najbardziej pozytywne,jak dla mnie to co tydzien moga byc co prawda z dwoch grup zrobila sie jedna,ale nikt nie narzekal
pozdrowienia dla wszystkich bioracych udzial
Pozytywnie - ale fajnie by było gdyby podział się zachował. Siłę ciężko znaleźć było niekiedy na wszystkie treningi ( w grupie mieszanej ).
Trochę miejsca też brakowało - szczególnie w pierwsze 2 dni , no i oczywiście w mniejszych grupach prowadzący zwraca więcej uwagi ,
p.s:
Po raz pierwszy mi się maculele podobało
Z innych rzeczy było 100% tak jak się tego spodziewałem - Mestre Saulo już widziałem kilka razy, c-m Joao bomba! Na nastepne warsztaty fajnie by zaprosić kogoś w tym stylu
?
Czy tu nie ma edycji postów?
?
Administrator
Edycja jest dla moduf i adminów Co do warsztatów, to cieszę się że poleciliście mi Mestrando Joao. Warto było go sciagnąc do nas z Budapesztu moim zdaniem. Poza tym że ma świetny skill w capo to jeszcze można z nim bardzo fajnie pogadać. A na nastepne warsztaty szykuje wam pewnego rzeźnika przy którym nawet Joao mógłby się nabawic kompleksów
Warsztaty super, M Joao dla mnie był bombowy, fajne pomysły no i ta szybkość a to, ze nie wyszedl podział na grupy to tez nie najgorzej, bo wiecej treningow mozna bylo odwiedzic
chociaz kondycja siadala
sorry, ze w tym temacie ale nie znalazlem innego odpowiedniego działu, więc jak coś to proszę o przeniesienie tego posta
O ile dobrze slyszalem i kojarze, to na treningi angoli ostatnio chodzilo bardzo malo osob wiec nie daloby sie np zamienic jednego takie treningu na taki jak jest w srode dla grupy zaawansowanej? rekawice itp?
ewentualnie upchac w inny dzien, chociaz nie wiem jak tam czas pozwala Gasparowi na takie 'zabawy'
Jeżeli chodzi o warsztaty to było naprawdę syto.
Cieszy fakt,że mestrando Joao przedstawił nam sekwencje Bimby(mam książkę z tymi ruchami,ale jakoś nie zwróciłem uwagi).
Ogólnie ciekawe kombinacje ruchów były na warsztatach.Chyba po za jedną sekwencją,żadnej innej wcześniej nie spotkałem na innych warsztatach.
Ciężko było pod jednym względem,przestrzeni wykonywania ruchów.
Dopóki nie trzeba było robić jakiś akrobacji,to jeszcze względnie dawało rady.
Naprawdę M Joao zrobił na mnie ogromne wrażenie,niedość że wiwijał niesamowicie to jeszcze potrafił dobrze wytłumaczyć o co chodzi konkretnie w danej sytuacji.
Trzeba zrobić ekspedycję na Budapeszt;]
Bless;]
Administrator
Karpik - na zajęcia z rękawicami może chodzić każdy niezależnie od capoeirowego doświadczenia. Co do przestrzeni zajęc to zwróćcie uwagę na to jaką wielkość roda ustawiał mestrando Joao i porównajcie to z przestrzenia do ćwiczeń... Powinno wyjść na to, że mieliście jeszcze za dużoo miejsca
Dla mnie warsztaty były po prostu mega CM Joao zostawił bardzoooo pozytywne wrażenie. Jego gra i szybkość jest niesamowita, o wytrzymałości nie wspomnę
w ogóle bardzo sympatyczny człowiek. Ja tylko żałuję, że obóz się nie odbył i nie mogliśmy więcej potrenować pod okiem CM Joao ;/ jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby pojechać do Budapesztu... (już zbieramy ekipę
) ...będzie trzeba się tylko trochę pouczyć portugalskiego, bo CM jakoś nie za bardzo chce gadać po ang
Mestre Saulo też poprowadził bardzo fajne zajęcia, więc nie można narzekać ja tym bardziej, bo w końcu miałam okazję po raz pierwszy zagrać z Mestre Saulo
Jeśli chodzi o małą przestrzeń do dyspozycji to jakoś bardzo mi ona nie przeszkadzała... bardziej ta nawierzchnia, która skatowała mi stopy już w drugi dzień no ale na to nic się nie poradzi
A na następne warsztaty to ja wolę CM Joao niż "pewnego rzeźnika"
Dzięki za zorganizowanie takich fajnych warsztatów
Popieram słowa Pauliny w 99 % procentach, bo ja z Mestre Saulo nie zagrałam a tak wszystko się zgadza
warsztaty były bardzo udane, naładowałam baterie na pewien czas, wyczekuję kolejnych warsztatów i nie obrażę się jak znów pojawi się CM Joao
A Capoeira tem vida...
Dzięki za świetne warsztaty z Mestrando Joao!
Fotki tutaj: http://www.flickr.com/photos/gungaberibazu
Pozdrowienia z Beribazu,
Gunga